Balkong i city? Så skapar du ett grönt lyft mitt i storstan

Balkong i city? Så skapar du ett grönt lyft mitt i storstan

Att ha en balkong mitt i stadskärnan kan vara en riktig lyx. Där kan man koppla av och njuta av solen eller läsa en bok i lugn och ro. Men hur kan man göra balkongen till en grön oas mitt i betongdjungeln? Här kommer några tips!

1. Välj rätt växter

Det är viktigt att välja växter som kan trivas i balkongmiljön, med begränsat utrymme och ljus. En del växter som passar bra på balkongen är blommande perenner, kryddväxter och grönsaker, samt olika sorters buskar och träd som tål att stå i krukor.

2. Skapa en harmonisk miljö

Försök gruppera växterna på ett sätt som skapar harmoni och en känsla av lugn. Använd gärna olika höjder och färger för att skapa intressanta kontraster.

3. Tänk på färgschemat

Tänk på färgschemat när du väljer växter. Om du vill skapa en lugn och harmonisk känsla kan du välja dova och mjuka färger. Om du vill ha mer energi och livlighet kan du välja starka och kontrastrika färger.

4. Använd stora krukor

Stora krukor ger växterna mer utrymme att växa och utvecklas. De ger också en stabil grund för växterna och ser oftast snyggare ut än små krukor.

5. Skapa en mysig känsla med belysning

Belysning kan hjälpa till att skapa en mysig känsla på balkongen. Använd gärna ljusslingor eller små lampor för att skapa en stämningsfull miljö på kvällarna.

6. Investera i kvalitetsmöbler

Investera i kvalitetsmöbler som tål utomhusmiljön. En snygg och bekväm utemöbel kan verkligen höja hela balkongen till en ny nivå.

Utnyttja den inglasade balkongen

Utnyttja den inglasade balkongen

Att ha en inglasad balkong innebär inte bara att man njuta i kyligare timmarna på sommaren, utan även året runt. Använder man ytan rätt, kan man använda balkongen som ett extra rum.

Njut av din balkong

Njut av din balkong

Även om vi skriver om många saker att förbättra på sin balkong här på Balkongfint så gäller det ju också att njuta av sin balkong.

Dags att putsa fönstren efter vintern

Dags att putsa fönstren efter vintern

Det är april och vintern är förhoppningsvis över i stora delar av Sverige. Det har blivit dags att tvätta fönstren för våren. Om du har en inglasad balkong är det många rutor att tvätta, men resultatet blir ju desto tydligare.

Balkongfint

Gör det mesta av din balkong med tips från Balkongfint.

Balkongen är nästan alltid för liten för allt en vill ha på den, så det gäller att tänka smart och välja rätt ting för sin lilla uteplats. Jag skriver om mina tips och erfarenheter från mina lyckade balkonginredningar. Krukor, belysning, mattor, möbler och mycket mer.