Balkonginspiration - Billigt och avslappnande balkongfix för ditt hem!

Balkonginspiration - Billigt och avslappnande balkongfix för ditt hem!

Semestertider är till för att slappna av och ladda batterierna för resten av året. I dessa tider har vi lärt oss att man kan njuta lika mycket hemma och för er som har en balkong är det ett perfekt tillfälle för att njuta av både väder och sällskap.

För många blir balkongen inredd snabbt och enkelt för man har uppfattningen av att det kostar mycket pengar att göra den fin. Det behöver dock inte kosta flera tusenlappar. Med rätt tänk och inställning, kan man få till en fin balkong för under tusenlappen. Det kan fungera som en avslappnande oas och som ett perfekt ställe för dig och dina vänner att avnjuta goda drinkar på sommaren.

Hur går man till väga?

En av de viktigaste faktorerna med att hålla det billigt, är att allt inte behöver vara nytt. På sidor som Facebook och Blocket läggs det dagligen ut billiga möbler (ibland till och med möbler som bortskänkes!) som du kan sätta en egen touch på med lite hjälp av penslar och färg. Bor du i en storstad brukar det finnas diverse loppisar och second hand som sitter inne på många gömda guldklimpar. Bara din fantasi sätter gränserna.

Färger hör ihop med avslappning

Önskar du att ha en balkong med en avslappnande vibb, är avskalade färger det som rekommenderas. Inte nog med det - det är också det som är trendigt just nu. Ser man runt i de olika inredesbutikerna, är det fullt med naturfärger. Pastellgrönt, vitt, beige, naturrosa, brunt - och många fler.

’’Bruna nyanser ger lugn och trygghet i lagoma doser, men för mycket brunt kan kännas beklämmande. Brunt och beige passar bra på platser för avkoppling och fokus. För bästa effekt, kombinera bruna toner med gladare färger. ’’ - Kinnarps

4 steg för en mysigare balkong

1. Trallgolv/mattor

Att köpa och sätt trallgolv på plats är inte så svårt som det låter. Många billiga varuhus så som Rusta, säljer trallgolv för under 15 kronor/platta. För er som inte föredrar ett trallgolv, är även mattor ett alternativ. Dock är det då viktigt att tänka på att det ska vara en matta som klarar av att vara utomhus. Det finns ett stort utval av utomhusmattor perfekta för att öka trivseln på din balkong.

2. Utemöbler

Här kan du experimentera med alla olika sorters möbler. Nytt, gammalt - bara du bestämmer. Som nämnt ovan, kan lite färg och fantasi ta dig dit du vill. I samband med möblerna, är det ett perfekt tillfälle för att införskaffa sig fina och stora kuddar i alla sorters färger. Både bekvämt för kropp och avslappnande för ögonen!

3. Växter, växter och växter!

När man vill skapa en härlig och mysig balkong, är växter A och O. På en balkong kan man inte ha en gräsmatta och stora buskar som i en trädgård, men genom att inreda med växter och krukor kan man skapa sin egna mysiga oas. Växter tillsammans med stora krukor är alltid ett vinnande koncept.

Tyvärr är dock alla växter inte anpassade för att klara vädret som en balkong kan utsättas för. I balkongsyfte rekommenderas olika sorters buskar, träd, klätterväxter och perenner.

Nyfiken på mer information om växter till balkongen? [Här]() skriver vi mer om detta.

4. Belysning!

Även om sommaren bjuder på mycket ljus och värme, är det alltid uppskattat med ljus när det går in mot småtimmarna. Det mest populära alternativet brukar vara en ljusslinga - och det är inte så konstigt att det är så. Små glödlampor skapar ett mysigare ljus än en vanligare stark lampa och omfamnar hela balkongen.

Många olika affärer har ljusslingor som passar för balkongen - ett tips är att kika in billiga alternativ för att hålla kostnaden nere.

Så för att sammanfatta - att rusta upp sin balkong behöver inte kosta mycket. Genom att kombinera nytt med gammalt, kan man skapa en perfekt balkongyta utan att lägga hela sin månadsbudget på det. Och tro mig - när du sitter där i solnedgången kommer det vara mer än värt det.

Kommentarer

Utvalda produkter