Belysning till balkongen

Belysning till balkongen

Under sommaren bjuder Sverige på väldigt många soltimmar, men inte ska det hindra en till att inreda med massa olika ljus på balkongen.

Balkongbelysningen ger dig möjlighet att sitta ute längre på din balkong och andas in det sista av sommarkvällarna innan det är dags att avrunda kvällen. Det finns mängder av olika sorters ljus man kan ha på balkongen som är gjorda för utomhusbruk och här är några av mina favoriter:

Ljusslingorna

Ljusslingor är en klassisk favorit och används både inomhus och utomhus för att skapa den ultimata mysfaktorn. Man kan sätta upp den på flera olika sätt - Runt balkongräcket, ovanför räcket och hängandes från taket är några exempel. Det brukar finnas tillgängligt med både eluttag och med batterier beroende på vad du föredrar. Ett plus i kanten är att det oftast inte brukar kosta över några hundralappar.

Psst! Köper du ett med eluttag - glöm inte att sätta säkerheten först genom att dra ut sladden när den inte används och lägga uttaget i en plastpåse för att hålla regn borta.

Ljuslyktor

Här kan man variera på flera sätt. De senaste åren har lyktor med solceller på ovansidan tagit sig framåt på marknaden (både miljövänligt och smidigt!), men det finns andra alternativ så som batterimodellerna eller det gamla sättet med hederligt värmeljus eller olja. Detta rekommenderas dock främst till de som har lite mer yta på sin balkong - en lykta tar upp mer plats än vad man tror.

Spotlights

Denna kategori är mer till för dig som vill ha ljus, men helst så diskret som möjligt. Oftast så sätter man fast dessa på fasaden, vilket kan kräva godkännande från din bostadsrättsförening eller kräva en kraftigare borr. Men har du det ordnat, så är det perfekt för det lite starkare ljuset i bakgrunden på balkongen.

Så för att summera - det finns flera olika alternativ att välja mellan, men det är du som bestämmer vad som passar bäst för dig och din balkong. Mitt främsta tips är att reflektera över vilket sorts ljus du vill ha (svagare/starkare), och sedan hur mycket yta du har att leka med. Ha så kul!

Kommentarer

Utvalda produkter