Ett litet bibliotek på balkongen

Ett litet bibliotek på balkongen

Här kommer ett litet tips: gör ett balkong-bibliotek!

Ta fram några böcker som du inte läst ännu och lägg i en hög, eller som här, i en fin korg. Nästa gång du sätter dig på balkongen med en kopp kaffe eller annan god dryck är chansen större att du tar upp en av böckerna och börjar läsa. För glöm inte att det är viktigt att njuta på balkongen också.

Vill du vara mer metodisk väljer du noggrant ut de böcker du vill läsa under sommaren, redan på våren, och när du läst klart en bok stoppar du tillbaka den inne i bokhyllan. På det sättet ser du hur många böcker du har kvar enligt planen. De som ligger på balkongen är kvar att läsa.

Njut av din balkong

Njut av din balkong

Även om vi skriver om många saker att förbättra på sin balkong här på Balkongfint så gäller det ju också att njuta av sin balkong.

Utnyttja den inglasade balkongen

Utnyttja den inglasade balkongen

Att ha en inglasad balkong innebär inte bara att man njuta i kyligare timmarna på sommaren, utan även året runt. Använder man ytan rätt, kan man använda balkongen som ett extra rum.

Dags att putsa fönstren efter vintern

Dags att putsa fönstren efter vintern

Det är april och vintern är förhoppningsvis över i stora delar av Sverige. Det har blivit dags att tvätta fönstren för våren. Om du har en inglasad balkong är det många rutor att tvätta, men resultatet blir ju desto tydligare.

Balkongfint

Gör det mesta av din balkong med tips från Balkongfint.

Balkongen är nästan alltid för liten för allt en vill ha på den, så det gäller att tänka smart och välja rätt ting för sin lilla uteplats. Jag skriver om mina tips och erfarenheter från mina lyckade balkonginredningar. Krukor, belysning, mattor, möbler och mycket mer.