Så inreder du den pyttelilla balkongen

Så inreder du den pyttelilla balkongen

Att ha en liten balkong skapar oftast problem med hur man ska inreda det, men tänker man både smart och effektivt så får man plats med mer än vad man tror.

Compact living är ett begrepp som används mycket i heminredning, men man får inte glömma att även detta är applicerbart på även balkonger. Det viktigaste är att du bestämmer vad du vill ha din balkong till - en yta för att läsa på? En yta för att sola? En yta för att umgås med vänner? Efter man vet detta, då kan man ta nästa steg med inredningen.

Sittyta

Här är det vanligt att man köper de klassiska balkongmöblerna i metall med ett tillhörande bord och sedan låter det vara. Man kan dock göra det så himla mycket mysigare och mer bekvämt. Ett stort tips är att till exempel köpa sittdynor eller olika sorters mindre soffor - det är väldigt mycket bekvämare och skapar mer plats för dig (och dina vänner!) att sitta på.

Bord

Att få plats med både stol och bord kan vara utmanande på få kvadrat, men tur nog finns det grymma lösningar. Flertalet aktörer erbjuder såkallade balkongbord, vilket är ett bord som du fäster på balkongräcket för att frilägga mer yta. Då kan du också låta det vara indraget mot väggen när du inte använder det - win win!

Växter

Med växter kan man också vara kreativ på andra sätt än att sätta olika stora krukor på golvet som tar onödig plats. Vanligtvis brukar balkonger ha antingen en balkong eller annan sorts tak ovanför och där är det perfekt för att sätta upp ampel-krukor. Inte nog med att det är praktiskt - det ökar även mysfaktorn väldigt mycket.

Har man inte möjlighet till det, är blomsterlådor ett bra alternativ. Det går att planera flertalet blommor och växter som skapar din egna mysiga oas på dina få kvadratmeter.

Så tänk smart och praktiskt, så kommer du komma långt med att inreda din lilla balkong. Låt inte kvadratmeterna stoppa ditt kreativa tankesätt!

Utvalda produkter