Utnyttja den inglasade balkongen

Utnyttja den inglasade balkongen

Att ha en inglasad balkong innebär inte bara att man njuta i kyligare timmarna på sommaren, utan även året runt. Använder man ytan rätt, kan man använda balkongen som ett extra rum.

Värme är A och O

På sommaren är oftast inte värmen problemet, utan då har man möjlighet att dra upp väggarna som det blir som en hederlig balkong. Men vill man ha möjligheten att även använda balkongen på vintern, finns det flera sätt att värma upp sin balkong.

Till exempel gör enkla värmeljus och filtar väldigt mycket, men att köpa en värmefläkt kan skapa en behaglig värme som håller i sig. De brukar inte kosta en stor slant, men gör så att man enkelt har det varmt och behagligt året runt.

Inredning för mer stadigt bruk

Med en vanlig balkong, brukar det ofta bli att man får tänka på förvaring för möblerna och tillhörande madrasser till vintern så det inte förstörs. Har man en inglasad balkong kan man dock få möjligheten att istället inreda för året runt-bruket. Man kan köpa möbler som är mindre tåligt för regn (då man lätt skyddar dem på sommaren via att dra för väggarna), sätta upp en hel del växter och odlingar, ljuslyktor och mycket mer utan att behöva tänka på var man ska göra av det när sommaren är över eller om det regnar ute.

Gör det till en perfekt myshörna

Ett populärt val är att göra sitt uterum till en sorts avslappningshörna, där man kan ta en paus för att njuta av sin bok eller lyssna på sin favorit-podd. Den bohemiska stilen är perfekt för detta. Via att använda jordnära färger, så som beige, grönt och pastellfärger, skapar det automatiskt en perfekt avslappning för både kropp och knopp. I kombination med behagligt ljus kan man spendera evigheter på sin balkong.

Så har du en inglasad balkong - utnyttja den till max! Se till att den är användningsbar för alla olika säsonger och väder som Sverige bjuder på.

Njut av din balkong

Njut av din balkong

Även om vi skriver om många saker att förbättra på sin balkong här på Balkongfint så gäller det ju också att njuta av sin balkong.

Dags att putsa fönstren efter vintern

Dags att putsa fönstren efter vintern

Det är april och vintern är förhoppningsvis över i stora delar av Sverige. Det har blivit dags att tvätta fönstren för våren. Om du har en inglasad balkong är det många rutor att tvätta, men resultatet blir ju desto tydligare.

Balkongfint

Gör det mesta av din balkong med tips från Balkongfint.

Balkongen är nästan alltid för liten för allt en vill ha på den, så det gäller att tänka smart och välja rätt ting för sin lilla uteplats. Jag skriver om mina tips och erfarenheter från mina lyckade balkonginredningar. Krukor, belysning, mattor, möbler och mycket mer.